Logo
Print this page

BBI banka podržala rad dječijeg muzičkog udruženja 'Superar u BiH'

, Published in Društvo

BBI banka nastavlja podržavati kulturu i obrazovanje djece:

Finansijska pomoć dječijem muzičkom udruženju "Superar u BiH"

Bosna Bank International (BBI) kroz različite projekte podržava obrazovanje djece i omladine u Bosni i Hercegovini. Između ostalog, BBI banka stipendira više od 500 učenika i studenata godišnje. Kako bi omogućili djeci i mladima iz naše države da dobiju šansu da ojačaju svoje samopouzdanje i razviju kreativnost kroz poseban muzički program „Superar“, BBI banka je novčanom donacijom podržala rad ovog dječijeg udruženja.

„Koristimo ovu priliku da se zahvalimo BBI banci i predsjedniku Uprave Ameru Bukviću na iskazanom povjerenju i ukazanoj prilici da naš rad predstavimo na otvaranju Sarajevo Business Foruma 2019. u prekrasnom ambijentu Vijećnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Takođe se želimo zahvaliti za finansijsku podršku koju je BBI banka dodijelila udruženju „Superar u BiH“, te iskazala svoju podršku prepoznajući vrijednost i značaj onoga što radimo za društvenu zajednicu“, izjavila je Klaudija Bilić-Selmanović, direktorica „Superar u BiH“.

„Superar u BiH“ nudi horsko pjevanje, potpuno besplatno i direktno je uključeno u obrazovni sistem, bez selekcije i segregacije. Prioritet programa su djeca i mladi koji ne mogu imati pristup kvalitetnom muzičkom obrazovanju, djeca koja su na određene načine odbačena od sredine – djeca s poteškoćama u razvoju, kao i djeca različite socijalne, društvene, etničke te vjerske pripadnosti. Program se bazira na pružanju jednakih mogućnosti za svako dijete, poticanju socijalne uključenosti ranjivih društvenih grupa, poboljšanju kvaliteta obrazovanja širom zemlje, te razvoju vještina kod djece i mladih u Bosni i Hercegovini koje vode ka pomirenju i osiguravaju mir.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB