Logo
Print this page

Prosinečki: Protiv Italije imamo motiv više, daćemo sve od sebe

, Published in Magazin

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na stadionu Juventusa u Torinu protiv selekcije Italije igra četvrti susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nakon neočekivanog poraza prije tri dana od Finske, koji je naš tim udaljio od borbe za nastup na Euru, selektor Prosinečki očekuje da će njegovi izabranici danas pokazati bolju igru u odnosu na prošli susret.

- Malo nas je poljuljao poraz od Finske, ali atmosfera je i dalje dobra. To je prva utakmica koju smo izgubili u ovim kvalifikacijama i koju smo odigrali loše. Gledali smo snimke, vidjeli gdje smo griješili i nadam se da ćemo pokazati pravo lice koje nas je krasilo u zadnjim utakmicama, gdje se ekipa borila i bila kompaktna - kazao je Prosinečki.

Najavio je da će protiv Italijana biti promjena u sastavu u odnosu na utakmicu sa Finskom.

- Vezni red je bio naše najjače oružje, a protiv Finske smo imali problem jer Pjanić nije igrao. Sa njim smo imali brži protok igre. Nadam se da će danas biti puno bolja igra s naše strane. Vjerujem da ćemo protiv Italije imati motiv više što nije bio slučaj protiv Finske. Očekuje nas teška utakmica, ali ćemo dati sve od sebe i vjerujem da ćemo bolje izgledati - kazao je Prosinečki.

Utakmica Italija - BiH igra se od 20.45 sati, a meč će voditi sudijska četvorka iz Španije. Glavni sudija je Xavier Estrada Fernandez, a pomagaće mu Javier Rodriguez i Teodoro Sobrino. Četvrti sudija je Ricardo De Burgos.

BiH i Italija do sada si odigrale jedan prijateljski susret, 6. novembra 1996. na Koševu, kada je naš tim pobijedio 2:1 golovima Hasana Salihamidžića i Elvira Bolića.

U kvalifikacionoj J-grupi Bosna i Hercegovina nakon tri odigrana susreta dijeli treće i četvrto mjesto s Grčkom sa po četiri boda, iza vodeće Italije sa devet i Finske sa šest bodova.

Preostalih šest kvalifikacionih susreta igrat će se od septembra do novembra ove godine.

Tabela J-grupe:

1. Italija 3 3 0 0 11:0 9
2. Finska 3 2 0 1 4:2 6
3. Grčka 3 1 1 1 4:5 4
4. BiH 3 1 1 1 4:5 4
5. Armenija 3 1 0 2 4:4 3
6. Lihtenštajn 3 0 0 3 0:11 0

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB