Logo
Print this page

Završen 5. Internacionalni medijski trening program u Antaliji

, Published in Svijet

U utorak je završen 5. Internacionalni medijski trening program (Uluslararası Medya Eğitim Programı - UMEP) koji se održao u Antaliji u organizaciji Turske radio-televizije (TRT). Program je trajao od 04. do 12. decembra i okupio je 162 predstavnika medija iz 70 zemalja. U programu su sudjelovali predstavnici javnih i privatnih medija iz Azije, Afrike, Latinske Amerike, Balkana i Kavkaza.

U sklopu programa organizirana su brojna predavanja medijskih stručnjaka relevantnih medija. Učesnici su razmjenjivali svoja iskustva u radu na televiziji, radiju, printanim i "novim medijima", a održane su i radionice. Na temelju razmjene iskustava TRT-a sa svijetom, održana su 4 foruma: "Budućnost televizijskog emitiranja", "Novinarstvo u izvanrednim uslovima", "Radio je svugdje" i "Emitiranje velikog broja informacija". Program je obuhvatio i aktuelne teme u medijima, kao što su "Mediji i islamofobija", "Novi medijski trendovi" i druge.

Ibrahim Eren, generalni direktor Turske radio-televizije (TRT) izrazio je svoje zadovoljstvo što je ovogodišnji UMEP okupio mnoštvo novinara iz najudaljenijih zemalja svijeta.

Ovogodišnji fokus programa bio je usmjeren na razmjeni različitih iskustava TRT-a sa cijelim svijetom s ciljem prenošenja općih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti. Učesnici programa su tokom trajanja programa izrazili svoje zadovoljstvo što su ove godine učestvovali na UMEP-u i što su stekli nova znanja i iskustva koja će koristiti u budućem radu.

Bosnu i Hercegovinu su na ovom Internacionalnom medijskom trening programu predstavljali Mirsad Ovčina (RTV IZ-e "BIR") i Edib Kadić (magazin Stav).

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB