Qatar Charity pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za više od milion izbjeglica Istaknuto

27 Dec 2017

Katarska humanitarna organizacija "Qatar Charity" pokrenula je veliku akciju prikupljanja pomoći za više od milion izbjeglica iz Arakana, Palestine, Iraka i Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj kampanje, pokrenute pod sloganom "Pomozimo im da prezime", je da se za izbjeglice prikupe osnovne potrepštine poput hrane, odjeće, obuće i pružanja drugih oblika pomoći.

Halid el-Yafii, koordinator projekta, kazao je novinarima da u humanitarnoj organizaciji imaju cilj prikupiti pomoć za preko milion izbjeglica i migranata iz Arakana, Palestine, Iraka i Sirije.

Istakao je kako planiraju prikupiti humanitarnu pomoć u vrijednosti od oko 18 miliona dolara.

Dodao je i da će u okviru akcije izbjeglicama podijeliti hranu, zimsku odjeću, šatore, ćebad, školski pribor i brojne druge osnovne potrepštine.

Qatar Charity je također prije nekoliko dana podijelio humanitarnu pomoć sirijskim izbjeglicama i izbjeglicama iz Arakana, koje se nalaze u Bangladešu.

Qatar Charity je vodeća nevladina organizacija s područja Zaljeva posvećena realizaciji humanitarnih i razvojnih programa u cilju borbe protiv globalnog siromaštva diljem svijeta.

(AA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo