Knjiga "Medina-i Muneverra"
Petak, 03 Septembar 2010 08:06    PDF Ispis E-mail

Poštovani posjetitelji, slušatelji radija BIR, ovdje možete preuzeti knjigu hfz. Mehmeda Karahodžića "Medina-i Munevvera" koja govori o gradu posljednjeg Božijeg Poslanika, a.s.

argaiv1931

Današnji posjetioci Medine susreću se s problemom prepoznavanja Grada Vjerovjesnikovog, a.s., Počivališta Poslanika, a.s., Doma Poslanika, a.s., Osvijetljenog svjetlom Dina, Svetog, Čistog... u kome su džennetski mesdžidi, bašče i izvori, jer je prostor Grada ispunjen visokim građevinama, ovosvjetskim ukrasima i velikom ponudom raznovrsnih roba. Te gradnje, ukrasi i ponude predznaci su Časa, kako je kazao Vjesnik, a.s., u pouzdanim hadisima koji se prenose od njega, a.s... No, posjetioci Medine ne dolaze kako bi uživali u onome što su predznaci Časa, jer se s njima susreću u svim krajevima i na svim prostorima, nego im je cilj posjeta Svetog i Grada  Vjerovjesnikovog, a.s., koji je vječni uzor uređenja svijeta kao cjeline, svakog naselja i svakog pojedinca u njemu na osnovama sistema zakona, moralnih vrijednosti i vrlina, utemeljenih na načelima Vjere.... (iz predgovora)

Biografija autora: hafiz Mehmed Karahodžić je rođen u Sarajevu 1962. Godine, gdje i danas živi i bavi se publicističkim radom. Prva knjiga koju je objavio je „Hazreti Osman – treći halifa“, a za njom slijedi knjiga o trojici Allahovovih poslanika „Idriz, Zulkifl i El'jesa a.s.“, a zatim „Jerusalim-Bejtul-makdis“ koja je prevedena i na engleski jezik.

-„Turi Sina-Sinajska gora“,

-„Isa a.s. u knjigama sufija“,

- „Knjiga o stvaranju“,

-„U njima imate divan uzor“,

-„Muhammed a.s. u Novom Zavjetu“

-„Lađa spasa“,

-„Odškrinuta vrata grada znanja“,

-„Ponos svijeta“,

-„Poziv Islama“,

-„Put ka Allahu“,

-„Žene oko Allahovih poslanika“,

-„Lejla i Medžnun“ prijevod sa njemačkog jezika, za koji je od strane Poslovnog Udruženja knjižara i izdavača Bosne i Hercegovine proglašen za prevodioca godine.

Galileja, Konja,  Timbuktu, Kajrevan. Jerusalim, Turi. Sina i Medina su monografije o gradovima i predjelima.

Knjiga „Medina-i-Munevvera“ je štampana u svega 1000 primjeraka. Ljudi i organizacije dobre volje i srca pomogle su štmapanje ove knjige i cijeli tiraž je podijeljen kao hedija. Zbog velikog interesa, a nemogućnosti doštampavanja novog tiraža, ova knjiga se nalazi na internetu i dostupna je svima.

 

Zahvaljujemo se autoru knjige hfz. Mehmedu Karahodžiću na ustupljenoj knjizi.

Preuzmi knjigu "Medina-i Munevvera". (33 MB, zip)