Logo
Print this page

Novi CD i spot: „Kraljica od Sabe“ (VIDEO)

, Published in Magazin Featured

Sinoć je u Gradčcu na trgu Alije Izetbegovića promovisan CD Šejme Mehić i održan predramazanski koncert ilahija i kasida posvećen u čast tekstopiscu Dževdu Ibrahimoviću, na kojem su horovi i pojedinci izvodili isključivo njegove tekstove. Na koncertu je premijerno predstavljen i novi spot Šejme Mehić koji nosi naziv „Kraljica od Sabe“. Spot je snimljen na Vrelu Bune a za vizuelni sadržaj spota, scenario i režiju odgovoran Sulejman Muratović.

Pored Šejme Mehić, publika je imala priliku poslušati i Gupu Rejjan, hor Bir Bošnjak, Mustafu Isakovića, Bilala Zukana, Samira Ahmića, Ahmeda Karahasanovića te specijalni gost hfz. Aziz Alili i gost iznenađenja Ahmed Alili. Pored organizatora skupa prisutnima se obratio i Dževad Ibrahimović, tekstopisac i autor do sada snimljenih preko 150 naslova koji je za naš portal kazao:

„Pisanje tekstova za ilahije i kaside doživljavam kao jednu posebnu vrstu ibadeta i blagodat sa kojom me je Allah dž.š. počastio. Većinu tekstova sam napisao u zadnjih petnaestak godina, nakon povratka sa Hadža 2004. godine i kvantitativno rečeno radi se o broju od oko 150 naslova koje ću jednog dana ako Bog da sabrati u jednu zbirku i predstaviti javnosti.

Saradnja sa raznim izvođačima duhovne muzike mi omogućava da iskažem svoje, vjerske, panislamske i patriotske emocije i afinitete. Trenutno sam involviran u nekoliko projekata koje ćete u skorije vrijeme čuti i vidjeti a pogotovu tokom nadolazećeg mjeseca posta tj. Ramazana. Krajnji cilj ovog pjesničkog posla je da iza sebe ostavim jedan duhovni vakuf “.

Rate this item
(4 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB