Zapostimo zajedno: "Tvoje tijelo kod tebe pravo ima" (Safet Kapo)

"Tvoje tijelo kod tebe pravo ima" tema je devetog izdanja sehurskog programa u ramazanskom programu radija BIR.


Gost sehurskog programa bio je prof. dr. Safet Kapo, prvi doktor nauka iz K-1 sporta koji je nastao u Japanu, a zatim ga uveo u obrazvoni sistem. K-1 sport sačinjavaju osam nacionalnih sportova iz čitavog svijeta te je dr. Kapo na taj način omogućio studentima da na jednom mjestu izučavaju njihovu filozofiju, kodekse, principe.

Zbog trostrukog ranjavanja tokom rata, nije se nastavio aktivno baviti sportom, nego se opredjelio ka edukaciji i usavršavanju na području trenerske i prosvjetne djelatnosti.

Sportski savez Bosne i Hercegovine 17.01.2008.godine dodjelio mu je posebno priznanje za naučno-istraživački i puplicistički rad u oblasti sporta. Dobitnik je «Zlatne značke» Općine Stari Grad za razvoj sporta i uspješnu afirmaciju Općine Stari Grad u zemlji i svijetu. Sportski savez BiH na manifestaciji Sportiste godine 2010. dodijelio je Safetu Kapi Plaketu za naučno-istraživački rad decenije u oblasti sporta 2001 – 2010.

Sport je jedan od načina kako se šire vidici u odgojnom i obrazovnom smislu sa ciljem razvoja svjesnosti, gubljenja ega, umjerenosti, strpljenja, povećanja samopuzdanja, postavljanja i dostizanja ciljeva, afirmaciju u zajednici, poštivanju sebe, drugih i okoline te kvaliteti međuljudskih odnosa.

Prof. dr. Safet Kapo je bio gost sehurskog programa radija BIR u utorak 9. ramazana, 14 juna.

U sehurskom programu emitujemo i serijal "Muslimansko nasljeđe" – specijalni izbor iz Ilustrovane enciklopedije Safera Muminovića. Sehurski program uređuje i vodi Zehra Alispahić.

Category: Audio emisije Hits: 3894
Vote now
0.0/5 (0 votes)