Zapostimo zajedno: Tretiranje braka i porodice kroz analizu pitanja i odgovora objavljenih na bosanskom jeziku u posljednjih dvadeset godina (Mustafa Hasani i Azra Latić)

Tretiranje braka i porodice kroz analizu pitanja i odgovora objavljenih na bosanskom jeziku u posljednjih dvadeset godina, bila je tema sehurskog programa 16. ramazana.


Odabir partnera jedna je od onih odluka koje najdublje zadiru u naš život i iz temelja ga mijenjaju. Danas se ženidba ili udaja optrećuju teškim zahtjevima. Sve mora biti kako treba. Ljubav mora biti kao na filmu, zajednički život isplaniran do zadnje pojedinosti, a kuća već izgrađena.

U stvarnosti je sve to prilično nelogično jer se vjenčanjem zapravo stječe životni saputnik. Pa zbog čega bi onda svako od dvoje koje stupaju u brak trebao sve unaprijed obezbjediti samo za sebe, kada mnoge stvari idu znatno lakše u dvoje?

Gost sehurskog programa bio je prof. dr. Mustafa Hasani sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Komentarom o naznačenoj temi sa nama je bila i mr. sci Azra Latić, šefica odjeljenja za savjetodavno - terpaeutski rad u Kantonalnoj javnoj ustanovi ''Porodično savjetovalište '' Sarajevo.

Sehurski program vodi Zehra Alispahić.

Category: Audio emisijeHits: 2782
Vote now
0.0/5 (0 votes)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo