Logo
Printaj ovu stranu

Savjetovanje: Podrška porodici

, Objavljeno u Najave
Savjetovanje će se održati u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu Savjetovanje će se održati u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu

Uprave za vjerske poslove, Odjel za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH organizuje od 21-22. septembra 2019. godine IV Savjetovanje za koordinatorice za brak i porodicu Islamske zajednice u BiH. Moto savjetovanja je „Podrška porodici“.

Savjetovanje u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu je organizovano za oko 90 koordinatorica iz Bosne i Hercegovine, domovinskih zemalja i krovnih organizacija Islamske zajednice iz dijaspore. Izlagači na Savjetovanju su eminentni stručnjaci iz oblasti psihologije, psihoterapije, medicine, pedagogije i statistike. Teme njihovih izlaganja su izazovi i problemi u bosanskohercegovačkom društvu a koji posebno zaokupljaju muslimansku porodicu.

Organizatori u najavi navode da je savjetovanje prilika za sagledavanje i analizu trenutnog stanja kako bi se ukazalo na negativne pojave i trendove koji zahvataju muslimansku porodicu. Njihova namjera je ukazivanje na smjernice, preporuke i sugestije za dalje djelovanje zbog dobrobiti svakog člana porodice.

Na savjetovanju se očekuje prisustvo i obraćanje reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH dr. Husein-ef. Kavazovića.

 

ocijeni
(0 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB