Logo
Printaj ovu stranu

43. ZAJEDNO U DOBRU: “Naš odnos prema učenima i našim učiteljima”

, Objavljeno u Najave Istaknuto

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

43. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i drugo izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 03. oktobra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema drugog izdanja nove sezone je “Naš odnos prema učenima i našim učiteljima”, o čemu Vam donosimo razgovor sa Amel-ef. Muminovićem, imamom, hatibom i muallimom džemata Stari Ilijaš.  

U okviru rubrike “Sarajevske priče” poslušajte razgovor sa studenticom Filozofskog fakulteta u Sarajevu,  Zerinom Taraniš, o tome kakav je odnos mladih prema učiteljima i učenim i ko su danas uzori mladima.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih mimbera” prenosimo Vam dio hutbe o poštivanju starijih i učenih Jusuf-ef. Kadrića imama, hatiba i muallima džemata Bulbulistan.   

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

43. Zajedno u dobru - 03.10.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

ocijeni
(0 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB