Logo
Print this page

53. ZAJEDNO U DOBRU: “Djeca kao blagodat i iskušenje”

, Published in Najave Featured

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

53. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i dvanaesto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 12. decembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 53. izdanju govorimo o temi “Djeca kao blagodat i iskušenje”, o čemu u našem centralnom dijelu emisije razgovaramo sa mr. Adis-ef. Sultanovićem, imamom, hatibom i muallimom u džematu Teftedarin do.  

U novom izdanju “Sarajevskih priča” poslušajte razgovor sa profesoricom razredne nastave Amelom Dedić.  Za nju je dijete blagodat i dijete treba paziti odgajati i čuvati, a iskušenje je u onoj mjeri u kojoj ga mi ne pripremimo za realni svijet sa kojim će se susresti u toku svog odrastanja.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Semizovac Alija-ef. Buljubašića, koji je također govorio o ovoj važnoj temi.    

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

53. Zajedno u dobru - 12.12.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB