Logo
Print this page

Otvorenje Sarajevo Ramazan Festivala na Žutoj tabiji

, Published in BiH

Drugi Sarajevo Ramazan Festival održat će se od 17. juna do 17. jula, piše bh. novinska agencija Patria. Svečana ceremonija otvaranja biti će održana na Žutoj tabiji.

Festival ima za cilj promovirati lijepe ramazanske običaje, islamsku kulturu i umjetnost. Kreiran od strane Fondacije Sarajevo Navigator i Zone unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrsi je upotpunjavanja turističke ponude Sarajeva.

Mjesec ramazan biti će ispunjen brojnim izložbama, predavanjima, koncertima, kao i projekcijama filmova koje će se održavati u sklopu Festivala.

Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost“ traje 18 mjeseci i dio je programa “Sarajevo 2014”  u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB