Logo
Print this page

Saobraćaj otežan zbog snijega: Klizišta zatvorila pojedine puteve

, Published in BiH

Zbog snijega koji je padao tokom noći ili još uvijek pada, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni. Upozorava se na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od dva do pet cm.

Za teretna vozila s prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Na putnim pravcima Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad i Glamoč-Mlinište dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Zahvaljujući intervencijama putne operative prohodnost većine putnih pravaca je dobra. U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Do daljnjeg je, zbog aktiviranja klizišta, obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prijelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

RADOVI

MAGISTRALNI PUTEVI

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-6

Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-14

Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (Vrioci), na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-16

Jajce-Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.

M-18

Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone. Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-360 Priboj-Teočak, zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji je alternativni pravac preko Omerovića.

R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).

KANTON SARAJEVO

Zbog izvođenja radova na opravci kanalizacione mreže, od 08.00 do 16.00 sati, usporeno se saobraća u ulici Bakije Sokak, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Fena)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB