Logo
Print this page

TIKA donirala plastenike Medžlisu IZ Bugojno

, Published in BiH

Turska razvojna agencija – TIKA donirala je nedavno Medžlisu Islamske zajednice Bugojno dva plastenika, čija je kontrola, prijem i predaja  izvršena u bugojanskom džematu Karadže, gdje su plastenici i postavljeni na imanju džematlije Juse Velagića, koji je dobrovoljno ustupio svoje zemljište za proizvodnju ekološki zdrave hrane. Projekat je vrijedan oko 60 000 KM.

Visoko profesionalni plastenici su dimenzija 50×10 metara i opremljeni su najsavremenijom opremom za mjerenje temperature.

Ovo je jedan projekat sa kojim je postavljen cilj da se da doprinos samom budžetu MIZ Bugojno, ali i zapošljavanju nekoliko ljudi. Riječ je o pilot projektu i ako se pokaže efikasnim  bit će i nastavljen u narednom periodu. Ovo nije jedini projekat, koji se realizuje na području Bugojna. U saradnji sa MIZ Bugojno radi se i na projektu obnove Sultan – Ahmedove džamije– istakao je Mukremin Ćakir, zamjenik direktora TIKA-e za BiH.

Predsjednik MIZ Bugojno, Haris Mujić naglasio je da je ovo dio dobre saradnje sa TIKA-om.

- Izvršena je primopredaja plastenika a izvođač radova je bilo preduzeće Vinčević metal tehnika. Ovaj projekat je za MIZ Bugojno veoma važan, a naredni projekat, koji je planiran u saradnji sa TIKA-om BiH  je rekonstrukcija Sultan – Ahmedove džamije. U planu je i realizacija projekta podrške RTV Bugojnu u nabavci neophodne opreme  – naglasio je Haris Mujić, predsjednik MIZ Bugojno.

Zamjenik TIKA-e  Mukremin Čakir je sa svojim domaćinima posjetio i RTV Bugojno, gdje je istaknuta potreba nabavke opreme za medij, koji svojim sadržajima i važnošću prevazilazi opštinske okvire i u dobroj mjeri predstavlja regionalni medij.

Inače, Turska razvojna agencija TIKA ima 50 predstavništava, a jedno od najuspješnijih je ovo koje djeluje u Bosni i Hercegovini.

A. Mandžić

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB