Logo
Print this page

Ambasada Turske u BiH izdvojila je za Opštinu Zvornik 150.000 KM prošle godine

, Published in BiH

Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay posjetio je danas Opštinu Zvornik gdje se sastao sa načelnikom Zoranom Stevanovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji koja je na dobrom nivou, a planiraju je i intenzivirati.

Ambasador je rekao da je zadovoljan onim što je saznao od načelnika te da će pažnju privrednika usmjeriti ka ovoj opštini.

"Zvornik može biti primjer mnogim opštinama kako u pogledu industrijske infrastrukture koja je uslov za razvoj ekonomije, tako i po pitanju onoga što su na lokalnom nivou činili kada je u pitanju povratak. Mi ćemo sigurno skrenuti pažnju investitora na ovu opštinu", rekao je Erginay.

Ambasada Turske u BiH izdvojila je za opštinu Zvornik 150.000 KM prošle godine. Ta sredstva namjenjena su za oporavak nakon poplava i klizišta.

Lokalne vlasti izrazile su zahvalnost za taj gest i obećale logističku podršku za sve projekte koji će pomoći razvoj Zvornika. 

"Zvornik je otvoren grad i našu podršku imaju svi oni koji mogu pomoći da smanjimo nezaposlenost i koji žele investirati ovdje. Zahvalni smo na tome i imat će našu punu podršku", rekao je Stevanović. 

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić, sa kojim će ambasador danas imati poseban sastanak u Bratuncu.

Tokom posjete Zvorniku, Erginay je obišao i džamiju u Kušlatu, a sastao se i sa predstavnicima vjerskih zajednica u gradu na Drini. 

(AA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB