Logo
Print this page

Sporazum o saradnji RTV IZ BIR i Uprave za vjerske poslove Rijaseta: BIR ide u susret vjernicima!

, Published in BiH Featured
mr. Nusret Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ i Nedim Hrbat, direktor RTV IZ BIR mr. Nusret Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ i Nedim Hrbat, direktor RTV IZ BIR

Radio-televizija Islamske zajednice BIR i ove godine producira Ramazanski televizijski i radijski program Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta IZ-e. Nakon zapaženog uspjeha u prošlom ramazanu, kada je Islamska zajednica prvi put nastupila kao aktivni učesnik i kreator medijskog obilježavanja blagoslovljenog mjeseca Ramazana, za ramazan 1437. hidžretske godine RTV IZ BIR će u potpunosti preuzeti pripremu i realizaciju programa.

U Upravi za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u utorak 29.12.2015. godine je potpisan Sporazum o saradnji na realizaciji programa.

Sporazum su potpisali mr. Nusret Abdibegović, direktor Uprave i Nedim Hrbat, direktor RTV IZ BIR.

Gospodin Abdibegović je istakao zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma i naglasio da se radi o podizanju saradnje na viši nivo.

"Mi smo prošle godine uradili sa radijom BIR jedan značajan program za mjesec ramazan. Ove godine podižemo jedan veći vid saradnje, koji će biti takođe i kroz pripremanje jedne radio emisije, koja će biti povezana zajedno sa Radiom Federacije i Radijom BIR. Mi smo zahvalni direktoru (radija BIR) i njegovim saradnicima koji su se stavili na raspolaganje Upravi za vjerske poslove da kroz ovaj vid edukacije, kroz ovaj vid manifestacije vjere u medijskom prostoru možemo pokazati i našu spremnost i odgovornost. Spremnost da surađujemo unutar institucija Islamske zajednice i odgovornih ljudi, i našu odgovornost prema vjeri i vjernicima."

"Radio BIR ide u susret vjernicima! Prenosi im glas Poruke. Mi potpomažemo i učestvujemo u određenim projektima i programima, i na ovaj način vjerujemo da ćemo mjesec ramazan dočekati još spremniji u odnosu na prošlu godinu i da će naši vjernici i druge radio stanice, televizijske stanice, biti zadovoljni programom kojeg će za nas uraditi Radio BIR i njegovi uposlenici."

Na kraju je mr. Abdibegović čestitao RTV IZ BIR na programskim i drugim iskoracima koje je u posljednjem periodu postigao.

Direktor RTV IZ BIR Nedim Hrbat naglasio je da ovo nije jedini projekat kojeg RTV IZ BIR realizuje u saradnji sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice.

"U 2016. godini očekujemo nove projekte, o kojima već razgovaramo", kazao je.

"Kada je ovaj sporazum i projekat u pitanju, značajno je napomenuti da Islamska zajednica, za razliku od prethodnih godina, ne očekuje samo da mediji realizuju programe kojima obilježavaju Ramazan, nego je i učesnik. To je veliki pomak, izvanredan. Svim zainteresovanim TV kućama ponovo ćemo ustupiti materijal, besplatno. A sa produkcijom tih sadržaja već smo započeli. Prema reakcijama koje imamo prošlogodišnji ovakav projekat je bio pravo osvježenje u medijskom prostoru".

Osim produkcije Ramazanskog TV programa, sporazum između RTV IZ BIR i Uprave za vjerske poslove podrazumijeva i realizaciju radijske emisije "Islamske teme", koja se emituje na Radiju Federacije BiH.

Radio BIR

Rate this item
(4 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB