Logo
Print this page

Mostar: Održano takmičenje polaznika mektepske nastave (FOTO)

, Published in BiH Featured

Mektepsko takmičenje na nivou Medžlisa IZ-e Mostar održano je danas u džamiji „Bosanski mudžahidi“ u Sjevernom logoru.

Predstavnici mostarskih mekteba danas su se takmičili u tri kategorije: učenje Kur'ana za mlađi uzrast, učenje Kur'ana za stariji uzrast i općem znanju. „Mi iz naših džamija i mekteba izlazimo s naukom, sa znanjem o islamu, Kur'anu, Muhamedu a.s., sa divnim svojstvima islamskog ahlaka, pa vas molim da današnje takmičenje protekne u tom duhu. Bitno je da gradimo i imamo lijepo mišljenje i da taj duh pronosimo u životu“, pred početak takmičenja kazao je ef. Cikotić.

Prema ocjeni komisije najuspješniji su bili:

U kategoriji učenje Kur'ana za mlađi uzrast

Harun Ćatić
Dalal Kafadar
Dželila Arnaut

U kategoriji učenje Kur'ana za stariji uzrast

Hasan Gološ
Lejla Marić
Hamza Cikotić

U kategoriji općeg znanja

Sadžida Džiho
Ajla Lulić
Amila Tucović

Takmičenju su ispred Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH prisustvovali dr. Enes Svraka i Bahrudin ef. Čolo.

„Danas smo došli ovdje ne da kontrolišemo već da uživamo u ovom takmičenju. Ovo je znak da mi hoćemo da vodimo brigu o mektepskoj nastavi i polaznicima mekteba. Svi vi ste danas pobjednici i zato želim svima čestitati što ste redovni polaznici mekteba, želim čestitati vašim roditeljima što vode brigu o vašem vjerskom obrazovanju i odgoju, što učite o svojoj vjeri, kulturi, tradiciji i historiji Bošnjaka“, rekao je dr. Enes ef. Svrak.

U organizaciji takmičenja pored imama i muallima i radu komisija značajan doprinos dali su vjeroučitelji i profesori Karađoz-beove medrese.

Nagrade najuspješnijim bit će uručene na tradicionalnoj Mektepskoj akademiji Medžlisa IZ-e Mostar. Prvoplasirani će učestvovati i na takmičenje na nivou Muftijstva koje će biti organizirano 24. aprila 2016.

Radio BIR/H.A.

{gallery}Mostar-MektepskoTakmicenje2016{/gallery}

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB