Logo
Print this page

Sjednica Rijaseta: Inicijativa za izradu elaborata Univerziteta Islamske zajednice

, Published in BiH Featured

Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Veći dio današnje sjednice bio je posvećen obrazovnom sistemu Islamske zajednice. Naime, danas je prihvaćena inicijativa za izradu elaborata Univerziteta Islamske zajednice, te data saglasnost na Konkurs za upis kandidata na III ciklusa (doktorski studij) na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici. Rijaset je danas također imenovao u Školski odbor Karađoz-begove medrese te usvojio kodeks za uposlenike obrazovnih institucija Islamske zajednice, a usvojen je i Pravilnik o stipendiranju posebno nadarenih učenika Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Također treba dodati da je Rijaset danas imenovao i komisiju za izradu Takvima za 2018. godinu koju čine Mustafa Sušić (muvekit) te Hamza Lavić i Zijad Suljić. Rijaset je danas prihvatio i inicijativu za štampanje objedinjenog izdanja dosadašnjih rezolucija Islamske zajednice, bosanske uleme i drugih segmenata bošnjačkog društva, a usvojen je i Pravilnik o građenju, popravci i rekonstrukciji objekata IZ.

Sjednici su pored zamjenika reisu-l-uleme Husejin ef. Smajića i direktora uprava Rijaseta prisustvovali i rukovodioci ureda Rijaseta te direktor Vakufske direkcije i IC El-Kalem, javlja MINA.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB