Logo
Print this page

Tokić: Histerične izjave i prijetnje na najavu revizije tužbe protiv Srbije pokazuju strah od istine

, Published in BiH Featured

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić izjavio je povodom reakcija srpskih političara na najavu revizije Tužbe BiH protiv Srbije da prijetnje BiH i bošnjačkom narodu ukolio pokrenu proces revizije "jasno pokazuju strah od istine koja bi bila utvrđena u jednom takvom procesu pred međunarodnim relevantnim sudskim instancama".

- Histerične izjave, i prijetnje srpskih političara, ostrašćenih sljedbenika Miloševićeve i Karadžićeve zločinačke politike koja je imala i ima za cilj uništenje države BiH i bošnjačkog naroda kao matičnog naroda ove države, pokazuju njihovu svijest o krivici Srbije i tzv. RS koja je dokazana u prethodnom postupku za genocid u Srebrenici a u novom nepristrasnom suđenju bi bila potvrđena činjenica da je genocidna tvorevina RS nastala kao direktni rezultat učešća vojnih snaga Srbije na tlu suverene RBiH u toku genocida i agresije - smatra Tokić.

Dodao je da bi takva kompletna istina potvrđena sudskom presudom Međunarodnog suda pravde u Haagu dovela do automatskog ukidanja genocidom nastale RS za koju predstavnici aktuelnog političkog, akademskog i vjerskog života Srbije i manjeg bh. entiteta svojataju kao najveći uspjeh srpskog ratovanja i politike u posljednjih dvije stotine godina, saopćeno je, između ostalog, iz Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB