Logo
Print this page

Poslanici Koalicije 'Domovina' na obilježavanju 'Bijelih traka u Prijedoru'

, Published in BiH Featured
Ilustracija: Fotomontaža Ilustracija: Fotomontaža

Poslanici Koalicije “Domovina” u Narodnoj skupštini RS-a prisustvuju danas obilježavaju “Dana bijelih traka” u Prijedoru.

Poslanik ove koalicije Nedim Čivić rekao je Feni da su u ovom klubu smatrali da danas treba da budu u Prijedoru, a ne na sjednici parlamenta RS-a, kako bi s drugim građanima posjetili 25. godišnjice napada na općinu Prijedor i protjerivanja i ubijenja stanovnika prijedorskog kraja.

Krizni štab bosanskih Srba općine Prijedor putem lokalne radiostanice 31. maja 1992. godine izdao je naredbu da svi nesrbi u Prijedoru označe svoje kuće bijelim plahtama, a po izlasku iz kuće istaknu bijelu traku oko ruke kao dokaz lojalnosti srpskim vlastima.

-Mi smo danas stavili bijele trake kako bi se prisjetili kako je bilo biti Bošnjak te 1992.godine u Prijedoru, a život im je tada bio jeftiniji od paklice cigareta- rekao je Čivić.

Iako je Čivić naveo da su tražili da se zbog njihovog prisustva događaju u Prijedoru, odgodi početak sjednice entitetskog parlamenta za 15 sati, generalni sekretar Skupštine Marko Aćić je to demantovao, navodeći da je zabunu izazvalo usmeno obavješetnje Kluba Koalicije 'Domovina' da neće prisustvovati početku sjednice, jer su na obilježavanju "Dana bijelih traka" Prijedoru.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na čijem dnevnom redu je prijedlog opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi RS-a  počela je oko 12 sati.

(FENA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB