Logo
Print this page

Prvi Kongres bh. humanitarnih organizacija

, Published in BiH Featured

Danas se u Sarajevu održava prvi Kongres bh. humanitarnih organizacija. Cilj je koordinacija rada humanitarnih organizacija s namjerom eliminisanja lažnih apela te da se pomoć usmjeri onima kojima je neophodno.

Na kongres je prijavljeno preko 60 humanitarnih organizacija iz BiH, dijaspore, pa i iz drugih država koje djeluju u našoj domovini. Organizatori ističu da je pozvan i vladin i nevladin sektor.

Edin Ramić, federalni ministar za raseljena lica i izbjeglice je za radio BIR rekao da je održavanje ovakvih događaja, nažalost potreba u BiH i da očekuje sprječavanje zloupotreba kao rezultat kongresa, odnosno koordinacije humanitarnih organizacija koja bi trebala proisteći iz rada kongresa.

Prvi Kongres bh. humanitarnih organizacija je održan u Domu Oružanih snaga BiH na ideju Naide Ribić iz radija bh. dijaspore i Munire Džabija iz udruženja Istina. Članica koordinacionog odbora Kongresa, gospođa Džebija je navela da će organizacije koje okuplja puno više uraditi uz mogućnost saradnje. Dodala je da to ne znači da su ispred ostalih i da su svi zajedno i da će nastojati raditi transparentno stičući povjerenje i donatora i onih kojima treba pomoć.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB