Logo
Print this page

8. Zajedno u dobru: Pravednost

, Published in Najave Featured

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Osmo izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 22. novembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema osmog izdanja je pravednost, sa posebnim osvrtom na pravednost Muhammeda a.s. i pravednost hazreti Omera ibn el-Hattaba. U okviru centralnog dijela naše emisije donosimo Vam razgovor na temu pravednosti, o čemu razgovaramo sa mr. Fikret ef. Pašanovićem, imamom, hatibom i muallimom džemata Grbavica I.

Pored razgovora sa našim gostom, u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo Vam lijepu priču o pravednosti, a vašoj pažnji  preporučujemo i izvod iz hutbe Amela ef. Muminovića, imama, hatiba i muallima u džematu Stari Ilijaš, pod naslovom “Pravednost”.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

8. Zajedno u dobru - 22.11.2018. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB