Logo
Print this page

147. Ibadet-veza sa Stvoriteljem: ZEKAT - Vjerska obaveza i naša stalna briga

, Published in Najave Featured

Dragi slušaoci, u ponedjeljak 11. marta 2019. godine možete pratiti dvadeset prvu emisiju četvrte sezone koju realiziramo tretirajući brojne zanimljive teme i stručne poslove iz područja vjerskog, obrazovnog, naučnog i istraživačkog života Islamske zajednice u BiH.

Naš novi gost je Vehid-ef. Arnaut, rukovodilac Ureda za zekat Rijaseta IZ u BiH. Pitanje zekata, jedno je od najznačajnijih pitanja za život muslimana, jer je zekat jedan od stubova islama.

Budite sa nama i saznajte više o ovoj značajnoj ustanovi, ali i odgovore na mnoga druga zanimljiva pitanja poput sljedećih:

Šta je to zekat?
Šta je to nisab i da li je određen njegov iznos za redžeb, ša’ban i ramazan ove godine?
Koliko je važno organizovano prikupljanjr zekata?
Koliko su zekat i sadekatu-l-fitr značili u prošlosti i koliko znače danas za očuvanje i razvoj Islamske zajednice, posebno obrazovnih ustanova Islamske zajednice?
Kako ispravno obračunati zekat?
Koliko sredstava je prikupljeno protekle godine od zekata i sadekatul-fitra i da li taj iznos u posljednih nekoliko godina raste ili je u opadanju?
Ko su sve korisnici sredstava koja se prikupe u Bejtul-mal IZ u BiH?
Koliko je u BiH zaživio i kakve je rezultate polučio zekat na poljoprivredne proizvode?

Očekujemo i dalje Vaše aktivno učešće putem telefona 033/559-420 i 559-421, putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem facebook i youtube stranice radija BIR, gdje nas možete uživo i gledati.

Budite sa nama!

147. Ibadet-veza sa Stvoriteljem - ponedjeljak 11.03.2019. od 10h uživo!

Urednik i voditelj Edin Spahić.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB