Logo
Print this page

Tužilaštvo BiH: Formiran predmet u vezi s postrojavanjem Ravnogorskog pokreta u Višegradu

, Published in BiH Featured

Na temelju prikupljenih medijskih natpisa, kao i dostavljenih prijava, Tužiteljstvo BiH formiralo je predmet koji se odnosi na događaje u Višegradu, 10. marta ove godine i dešavanja povezana sa postrojavanjem pripadnika Ravnogorskog pokreta, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Prijave se odnose na kazneno djelo - izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz članka 145. Kaznenog zakona BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno, predmet je dodijeljen u rad Odjelu 3 Tužiteljstva BiH, a postupajući tužitelj zajedno sa policijskim i sigurnosnim agencijama, poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Hasečić Tužilaštvu BiH uručila prijavu za kazneno djelo zbog postrojavanja četnika u Višegradu

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, sa dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine, sastala se sa predsjednicom Udruženja "Žena-žrtva rata" Bakirom Hasečić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku je razgovarano o realizaciji mjera iz Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, te prijenosu predmeta na procesuiranje pravosuđima entiteta i Brčko Distrikta BiH, kao i tužiteljstvima u regionu, sa ciljem osiguranja zaštite prava žrtava i svjedoka na isti način i u istom opsegu, kao što se realizira u Tužiteljstvu BiH i Sudu BiH u skladu sa važećim zakonima.

Hasečić je dužnosnicima Tužiteljstva BiH uručila prijavu za kazneno djelo, u svezi organiziranja postrojavanja pripadnika Ravnogorskog pokreta u Višegradu, 10. marta ove godine.

(AA)

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB