Logo
Printaj ovu stranu

Imam Emir Nuhić iz Bosanskog Novog ponovo dobio ozbiljne prijetnje smrću

, Objavljeno u BiH Istaknuto

Danel Rajković ponovo je uputio prijetnje smrću na Facebook profilu džemata Blagaj u mjestu Bosanski Novi, svim muslimanima, ali i imamu Emir ef. Nuhiću, naglašavajući da bi sve gradove s muslimanima gađao nuklearnom bombom.
U razgovoru za radio BIR imam džemata Blagaj Emir ef. Nuhić je kazao da je sve prijavio policiji te da je u strahu nakon direktnih prijetnji.

 

Nuhić je imam u džematu Blagaj već osam godina. Nikada nije imao problema sa komšijama, a nacionalna mržnja ne postoji. Međutim, više puta je primio ozbiljne prijetnje po život sebe i svoje porodice, kao i svih muslimana od izvjesnog Danela Rajkovića.

Efendija Nuhić je kazao da Rajkovića ne poznaje te da je poruke poslao na stranicu džemata Blagaj.

Šta ako dođe u džamiju i sve nas pobije?

"Naravno da sam u strahu, i ja i moja porodica. S obzirom na sva okolna dešavanja koja su se desila i u Prijedoru, od onih grafita pa zati u Kozarcu, od Azrina, pa posebno ovo u Novom Zelandu. Danas smo imali mevlud u našoj džamiji povodom jedne četeresnice. Vjerujte da mi je to u pozadini prolazilo kroz glavu. Šta da ono što je napisao sprovede u djelo, da dođe u džamiju i sve nas pobije? Sinoć nisam mogao oka sklopiti, ni ja ni moja porodica, bili smo u strahu. Naravno da sam prijavio policiji, Muftijstvu i Rijasetu kako bi se to, ako Bog da, što prije spriječilo." - kaže zabrinuti imam.

ocijeni
(0 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB