Logo
Print this page

Džaferović posjetio Muftijstvo banjalučko

, Published in BiH Featured

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i delegat u Domu naroda Parlamentrane skupštine BiH Asim Sarajlić posjetili su jučer Muftijstvo banjalučko.

Ministar Ramić i muftija Nusret-ef. Abdibegović, kako je saopćeno, potpisali su tom prilikom sporazum o suradnji između Muftijstva i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Prisustvovali su i akšam namazu u Fehat-pašinoj džamiji, a nakon toga i iftaru, koji je u Banjoj Luci organizirao entitetski potpredsjednik Ramiz Salkić.

Sedmom po redu iftaru, između ostalih, prisustvovali su, i Adil Osmanović, državni ministar civilnih poslova, Josip Jerković, potpredsjednik bh. entiteta RS iz reda hrvatskog naroda, Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Miladin Dragičević, izaslanik predsjednice RS-a, federalni ministar Salko Bukvarević, ministri u Vladi RS Alen Šeranić i Zlatan Klokić.

Salkić je u svom obraćanju rekao da je jedna od mnogobrojnih blagodati koje donosi ramazan okupljanje i zajedništvo.

-Veliko je zadovoljstvo vidjeti da je večerašnji iftar na jednom mjestu okupio naše prijatelje od Trebinja do Bijeljine i od Višegrada do Bihaća - naglasio je Salkić i dodao da to okupljanje i zajednički iftar šalje i vrlo važnu poruku o našoj domovini.

(FENA)

Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB