Logo
Print this page

U Banjaluci organizovan omladinski iftar kod Ferhat-pašine džamije

, Published in BiH Featured

Džemat studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, odnosno Udruženje ekonomista i studenata ekonomskih fakulteat SEEF sa Muftijstvom banjalučkim i Medžlisom Islamske zajednice Banjaluka večeras su kod Ferhat-pašine džamije u Banjaluci organizovali omadinski iftar.

"Omladina je došla iz svih gradova, Banjaluke, Gradiške, Dubice i drugih gradova", rekao je Zejnil Rebihić, direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice i dodao da se na iftaru u Banjaluci okupilo preko 100 vjernika.

Prema njegovim riječima, svi koji su došli iz Sarajeva lijepo se osjećaju u Banjaluci naročito zbog lijepog i toplog vremena.

"Ramazan je mjesec u kome vjernici muslimani treba da se druže i ovo je izuzetna prilika da se sastanemo, kako mi iz Sarajeva, tako iz Banjaluke i drugih gradova i da na lijep način provedemo iftar ovdje u Banjaluci, pored Ferhadije gdje je krasno i divno", kazao je Rebihić.

Enis Džihanić, predsjednik Udruženja ekonomista i studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, istakao je da je vrlo prijatno doći na iftar u Banjaluku.

"Već treći put organizujemo iftar u Banjaluci, Mi smo udruženje studenata iz Sarajeva i želimo da pružimo neko zadovoljstvo i našim kolegama koji su u Banjaluci i okolici, čari iftara koje organizujemo tradicionalno već 23 godine u Sarajevu u toku mjeseca ramazana", rekao je on.

Istakao je da je važno da se omladina druži i zbližava, a pozvani su svi iz banjalučke regije koji su studenti i drugi koji nisu u mogućnosti da si priušte iftar.

"Iftar je nešto dobrotovorno i lijepo što se dešava i nešto što treba zajednički da doprinese našem boljem životu u budućnosti", dodao je Džihanić.

(AA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB