Logo
Print this page

Komšić zatražio angažman OSBiH zbog migrantske krize

, Published in BiH Featured

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je zahtjev za održavanje hitne sjednice Predsjedništva BiH zbog migrantske krize, te je predložio da Oružane snage BiH pruže pomoć Graničnoj policiji u borbi protiv ilegalnih migracija.

Komšić predlaže da Predsjedništvo BiH naloži ministru odbrane Marini Pendeš da zapovijedi upotrebu i razmještaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih kao i drugih jedinica Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije BiH u kontroli granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprječavanja ilegalnih prelazaka državne granice.

Prema ovom prijedlogu, upotreba i razmještaj jedinica OS BiH ne podrazumijeva korištenje naoružanja i bojevih sredstava.

Upotreba i razmještaj Oružanih snaga BiH duž granice s Republikom Srbijom i Crnom Gorom predlaže se radi problema ilegalne imigracije u BiH iz zemalja Azije i Afrike, protivno važećim zakonima i viznom režimu BiH.

Komšić predlaže i da Predsjedništvo BiH predloži hitno održavanje vanredne sjednice Savjeta ministara BiH na temu hitnog i sveobuhvatnog angažovanja svih raspoloživih kapaciteta Ministarstva bezbjednosti BiH.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB