Logo
Print this page

Sjećanje na žrtve masakra počinjenog na mezarju Budakovići

, Published in BiH

Delegacija Kantona Sarajevo položila je cvijeće na mjesto masakra na mezarju Budakovići u znak sjećanja na deset Sarajlija koji su smrtno stradali na ovom mjestu prije 26 godina tokom dženaze sugrađanki Fadili Karšić. Od eksplozije agresorske granate tada je ranjeno još troje sugrađana, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Ubijeni su: Edhem Borovina, Salko Bradić, Osman Curić, Asim Džaferović, Amir Džanko, Asim Konaković, Sejdalija Kurtić, Kasim Pintol, Smail Sarač i Began Sarajkić.

Cvijeće su danas položili dopredsjedavajuća Skupštine Smiljana Viteškić i kantonalni ministar privrede Haris Bašić koji je naglasio veliku važnost prisjećanja na žrtve brojnih masakara počinjenih u Sarajevu tokom protekle agresije.

Poručio je i da pravda mora biti zadovoljena te počinioci strašnih zločina adekvatno kažnjeni, što je preduslov za gradnju zajedničke budućnosti svih naroda i građana u BiH.

Na mjesto masakra cvijeće su položile i porodice ubijenih, predstavnici Udruženja civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo te delegacije Grada Sarajeva i Općine Stari Grad.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB