Logo
Print this page

Džaferović: Oni koji blokiraju Parlament nisu zaslužili nikakve naknade

, Published in BiH Featured

Rezultati općih izbora 2018. godine se moraju što prije implementirati uz strogo poštivanje principa vladavine prava, izjavio je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

- Tu nema nikakvog popuštanja, jer ako bismo u ovom slučaju odstupili od tog principa, pitanje je šta bi bilo sljedeće. Sigurno je da bi to bio put zemlje u nepoznatom i opasnom smjeru - poručio je.

Govoreći o radu Predsjedništva BiH i Parlamanetarne skupštine BiH od konstituiranja novog saziva, Džaferović je ocijenio da je Predsjedništvo obavljalo svoju funkciju, istina otežano.

- Blokada Parlamenta BiH je potpuno nerazumna i nema nikakvo opravdanje. Oni koji blokiraju Parlament nisu zaslužili nikakve naknade i ova situacija će morati biti regulisana u budućnosti. Morat će se propisati sankcije za takva ponašanja koje najmanje trebaju predvidjeti izostanak plaće i ići čak do oduzimanja mandata od Centralne izborne komisije. Oni koji blokiraju rad Parlamenta otprilike kažu da će, ako Predsjedništvo BiH odstupi od vladavine prava, onda oni raditi svoj posao. Kažem to je nerazumno - rekao je, između ostalog, Džaferović za "Oslobođenje".

(FENA)

Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB