Logo
Print this page

Rekacija: Sekretar Muftijstva tuzlanskog o napadu na glavnog imama u Vlasenici

, Published in BiH Featured

TUZLA- Ovakvo ponašanje Bošnjaka prema našim imamima je nedopustivo, izjavio je za Bir.ba sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić, a povodom jučerašnjeg napada na glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Vlasenica Nurdina ef. Grahića, na kojeg je u sjedištu Medžlisa fizički nasrnuo Mehmed Kuljančić.


“Naši imami su veoma poštovani u svome narodu, posebno u povratničkim mjestima zbog svega onoga što su uradili u misiji Islamske zajednice, zajedno sa svojim džematlijama, tokom proteklih godina. Kurban je ibadet i imam je dužan da da svoje mišljenje i tumačenje o svim aspektima koji su vezani za taj ibadet,“ kazao je Hasanspahić
Podsjećamo, ef. Grahić je izjavio da ga je Kuljančić jučer ujutro prvo popljuvao, a onda i udario nogom u predjelu bubrega, zbog čega je zatražio i liječničku pomoć u Domu zdravlja. Kao motiv napada, ef. Grahić je naveo lični interes, odnosno, da Kuljančiću nije bio odobren posao klanja kurbana za ovaj Bajram, jer se smatralo da nije profesionalan.
“Muftijstvo tuzlansko razmatra ovu situacija i okolnosti pod kojima se dogodio atak na imama u Vlasenici. Sa Nurdin-ef. Grahićem i ostalim predstavnicima Islamske zajednice u Vlasenici tretiraćemo svaki detalj ovog incidenta”, kazao je sekretar Muftijstva tuzlanskog.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB