Logo
Print this page

Nezuk: Ministar E. Ramić donirao stolice pred početak nove školske godine

, Published in BiH Featured

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je Područnoj školi u Nezuku, koja djeluje u okviru Osnovne škole (OŠ) Sapna donirao 100 stolica, kako bi učenici novu školsku godinu započeli sa obnovljenim školskim namještajem, saopćilo je Federalno ministartsvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Područna škola Nezuk je školske stolice ustupila za potrebe održavanja ovogodišnjeg "Marša mira" u okviru obilježavanja Godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, a koje su usljed vremenskih prilika oštećene. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je osiguralo sredstva u budžetu za ovu godinu i nabavilo nove stolice učenicima Područne škole u Nezuku.

"Ova škola ima posebni značaj, jer je zajedno sa nama učestvovala i dala doprinos u organizaciji održavanja Marša mira, kojim 11. jula obilježavamo događaj od historijskog značaja naše zemlje. Ustupljene stolice za učesnike Marša znatno su se oštetile od kiše koja je padala tih dana. Nakon toga, obećali smo da ćemo nabaviti nove. I evo, to smo danas i učinili. Ova škola i njeni učenici zaslužuju da u školsku godinu krenu u primjerenim uslovima za odgojno - obrazovni rad. Stoga, neka im ovo bude čestitka za početak nove školske godine i sticanje novih znanja, jer oni to i zaslužuju“, poručio je ministar Ramić.

Javnu ustanovu (JU) OŠ Sapna pohađa više od 1300 učenika, među kojima je i veliki broj povratnika. Nastava se odvija u centralnoj i pet područnih škola, od kojih je jedna u Nezuku.

"Ova pomoć je značajna za našu područnu školu, ispred koje svake godine ispratimo učesnike Marša mira. Na ovaj način vežemo sjećanja naših učenika, roditelja i nastavnog osoblja na dešavanja u najtežem periodu i to je naš doprinos. Školskstolice će koristiti učenicima i za sve aktivnosti koje škola provodi. Zahvalni smo Ministarstvu na doniranim stolicama“, kazao je direktor Škole Mujo Salihović.

Današnjoj posjeti ministra Ramića i uručenju donacije, osim direktora i rukovodstva Škole, prisustvovali su i načelnik Sapne Zudin Mahmutović i predsjedavajući Općinskog vijeća (OV) Fedahija Ahmetović.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB