Logo
Print this page

Sarajevo: Gazi Husrev-begova medresa dobila smart projektore

, Published in Magazin

U Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevo danas je svečano izvršena primopredaja implementiranog projekta opremanja 21 učionice smart projektorima koje je donirao International WAQF Fund-UK posredstvom Islamic Relief Worlwide - BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ovo je treća medresa koju Islamic Relife pomaže, odnosno u kojoj implementira projekat. Nadam se da mi neće zamjeriti druga dva direktora medresa iz Travnika i Visokog, ali za nas Gazi Husrev-begova medresa je prva medresa po značaju za muslimane Bošnjake u Evropi. Imamo plan da nastavimo sa implementacijom ovih projekata i da sve medrese u BiH dobiju ovakve ili slične table“, kazao je Emir Čiča, direktor Islamic Relife u BiH i nastavio:

“U do sada tri implementirana projekta, uključujući i Gazi Husrev-begovu medresu, Islamic Relife je preko posrednika, odnosno International WAQF, utrošio 185.000 KM. Nadamo se da ćemo na ovom putu istrajati, jer za mene je ova vrsta projekata jedna od najvažnijih iz razloga što kroz edukaciju najbolje mijenjamo svoje društvo i čuvamo svoje vrijednosti.“

Mensur Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese, izrazio je zahvalnost Islamic Relifeu na realizaciji vrijednog projekta, kojem su se najviše obradovali učenici i učenice.

“Svjedočite našoj radosti zbog poklona koji će obradovati blizu 500 učenika i učenica koji u ovoj školskoj godini pohađaju Gazi Husrev-begovu medresu. Ali, i sve one koji će narednih godina pohađati medresu i koristiti ova pomagala u nastavi. Ljudi se raduju poklonima, a posebno se obraduju poklonima koje dobiju iznenada i neočekivano. Upravo je takva vaša donacija Gazi Husrev-begovoj medresi“, kazao je Malkić, te dodao da ga je prije nekoliko mjeseci hafiz Čiča obavijestio da je u planu realizacija projekta opremanja učionica medrese smart projektorima.

Malkić je kazao i da se nada da će Islamic Relife zbog donacije biti višestruko nagrađen.

“Želimo naglasiti da će ova vrijedna donacija doprinijeti poboljšanju kvaliteta nastave u Gazi Husrev-begovoj medresi, školi koja već 482 godine radi u kontinuitetu, odgaja i obrazuje naše mladiće i djevojke i priprema ih za izazove koje nosi vrijeme u kojem će oni živjeti i raditi.“

Na kraju, Malkić je naglasio da čini dovu da učenici Gazi Husrev-begove, ali i drugih medresa u BiH, budu najpametniji učenici u državi.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB