Logo
Print this page

Mostar: Mirna šetnja za žrtve genocida u Srebrenici

, Published in BiH Featured

Mirno okupljanje i šetnja u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, održat će se danas u 13 sati na platou ispred Muzeja žrtava rata i genocida u Mostaru, u organizaciji Muzeja žrtava rata i genocida 1992-1995, zajedno s majkama Srebrenice.

Svakog jedanaestog u mjesecu, majke Srebrenice okupljaju se u Tuzli i na ovaj način već godinama traže istinu o počinjenim zločinima i sudbinama njihovih najmilijih te kažnjavanje zločinaca.

– Ovog mjeseca, majke Srebrenice su nam ukazale povjerenje i odazvale se inicijativi Muzeja genocida, koji djeluje u Sarajevu i Mostaru, da se mirna šetnja prvi put održi u nekom drugom gradu, a da se ubuduće takva praksa i nastavi, kako bi borba za istinom i pravdom majki Srebrenice bila vidljiva i podržana tokom cijele godine u svim dijelovima Bosne i Hercegovine – saopštili su organizatori.

Ovog puta, protestna šetnja će se održati u Mostaru, a majke Srebrenice će dobiti priliku da se vezenim jastučićima, peškirićima i fotografijama, zajedno s građanima Mostara prisjete žrtava genocida.

Pored organizatora i domaćina Muzeja žrtava rata i genocida, šetnju će podržati i mnoge obrazovne institucije, te organizacije i udruženja iz Mostara, stoji u saopštenju.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB