Logo
Print this page

U toku zasjedanje Predstavničkog doma PFBiH

, Published in BiH

U toku je zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Nastavljena je nedavno prekinuta peta redovna sjednica u čijem su preostalom dnevnom redu rasprava i odlučivanje o strategiji zapošljavanja u FBiH, zatim o programu prestrukturiranja energetskog sektora te o izvještajima o prošlogodišnjem radu Federalne vlade i izvršenju budžeta FBiH za 2018.

Informacija o odluci o poskupljenju plina i izvještaj o izvršenju programa prošlogodišnjeg rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH, također su na dnevnom redu.

Prema najavi, po završetku pete sjednice, danas treba da započne i šesta u čijem su najavljenom dnevnom redu Prijedlog Zakona o doprinosima, Prijedlog Zakona o porezu na dohodak, Prijedlog Zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji BiH i Prijedlog Zakona o Registru finansijskih izvještaja.

Na početku današnjeg zasjedanja je verificiran mandat zastupniku Enveru Jukanoviću. Polaganjem zakletve, on je postao član Predstavničkog doma umjesto Denijala Tulumovića koji je imenovan za premijera Tuzlanskog kantona.

Prošle sedmice, 4. oktobra, sastajao se i Dom naroda, ali je ta sjednica prekinuta jer delegati nisu odobrili predloženi dnevni red većinom glasova.

Neke od kandidiranih tačaka bili su Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, koji je bio predložen po hitnoj proceduri, a po skraćenom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

U redovnoj proceduri su bili Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima te nacrti nekoliko zakonskih akata - o zaštiti zraka, o vodama, o poticaju razvoja male privrede, podršci porodicama s djecom te o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

(FENA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB