Logo
Print this page

Na Igmanu akcija pošumljavanja '2019 sadnica za 2019. godinu'

, Published in BiH

Na Igmanu je danas uspješno obavljena akcija pošumljavanja pod motom "2019 sadnica za 2019. godinu", u organizaciji Udruženja Društvo prijatelja grada Sarajeva.

U akciji je učestvovalo 75 učenika, studenata i profesora Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva, Treće gimnazije Sarajevo, Prirodno-matematičkog fakulteta, te članova Sarajevo šuma i Društva prijatelja grada Sarajeva.

Sađene su sadnice smreke i javora koje su, kao i alat i stručnu pomoć, donirale Sarajevo šume.

Prevoz, sendviče i sokove za učesnike je obezbjedilo Društvo i Gorani Kantona Sarajevo.

Iz Društva prijatelja grada Sarajeva ističu da je i priroda bila uz učesnike pa je iza 8.30 sati kiša prestala i dozvolila im da uspješno zasade sadnice, da bi nastavila po njihovom završetku i zalijevala mlade sadnice da se što prije prime.

- Šuma je najvažnija komponenta naše okoline, a sadnja šume je najdragocjeniji doprinos zdravlju planete Zemlje i njenog stanovništva. Nekoliko generacija učenika, studenata, profesora i članova DPGS danas smo sa zadovoljstvom u korisnom radu i druženju proveli dan na Igmanu obećavši jedni drugima da nastavljamo dogodine sadnjom "2020 sadnica za 2020. godinu" - saopćeno je iz Društva prijatelja grada Sarajeva.

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB