Logo
Print this page

Svečana zakletva XXII klase vojnika: 204 kandidata pristupilo u OS BiH

, Published in BiH
Svečana zakletva XXII klase vojnika: 204 kandidata pristupilo u OS BiH Fena

Nakon uspješno završene osnovne vojničke obuke koja je trajala 12 sedmica, danas su u Centru za osnovnu obuku u Pazariću 204 kandidata, među kojima su 33 žene, položili zakletvu i pristupili u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Tim povodom upriličena je svečana ceremonija kojoj je, osim porodica kandidata, prisustvovao i veliki broj zvanica.

Dobrodošlicu prisutnima poželio je komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan koji je istakao da je ulaganje u mlade ljude garant razvoja i uspjeha Oružanih snaga BiH, pa je stoga danas veliki dan za naše Oružane snage u pogledu zanavljanja kadrova.

"Centar za osnovnu obuku ima privilegiju da izvodi osnovnu vojničku obuku i da prvi utiče na kandidate, da im ugrađuje vojne vrijednosti, pa je na nama velika odgovornost", rekao je Kaplan.

Kandidatima je poručio da su izabrali jedno od najčasnijih zanimanja, te da je njihova položena zakletva za služenje i očuvanje interesa Bosne i Hercegovine najbolji način na koji se može služiti svojoj domovini i svim njenim građanima. 

Prisutnima se obratio i zamjenik komandanta Komande za podrške OS BiH brigadir Rusmir Mrković koji je kandidatima 22. klase čestitao na uspješno završenoj obuci, te poželio uspjeh u nastavku profesionalne vojne karijere.

Na kraju svečanosti uručene su pohvale kandidatima koji su postigli najbolje rezultate, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(Fena)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB