Logo
Print this page

Skripta: Debatni klub Fakulteta političkih nauka u Sarajevu

, Published in Najave

 

Gosti novog izdanja Skripte su predsjednik Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (SPONA) Nejir Saračević, Azra Kerić i Inela Subašić, studentice na istom fakultetu koje su inicirale pokretanje debatnog kluba.

S našim gostima razgovarali smo o Asocijaciji studenata, njenim počecima rada, prilikama koje su se nalazile pred njenim članovima te programu djelovanja za tekuću akademsku godinu. Predsjednik Asocijacije objašnjava načine na koje se posmatra djelovanje studenata okupljenih oko zajedničke ideje; olakšati i pomoći kolegama u njihovom akademskom usavršavanju.

Azra i Inela govore o ideji osnivanja debatnog kluba te smatraju da je studentima na Fakultetu političkih nauka potrebna vježba retoričkog i lijepog govora, a da se kroz njihov studij primarno izučava komunikacija u različitim okolnostima. Debatni klub, iako još u svojim ranim počecima, već broji desetak članova voljnih da debatiraju i brane svoj stav valjanim argumentima.

Naši gosti govorili su i o položaju mladih ljudi u našoj zemlji, a Azra je dodala kako naše društvo češće brinu odlasci nego ostanak onih koji žele da grade budućnost u svojoj domovini.

Podsjećamo kako nam možete pisati na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. za sve dodatne komentare, prijedloge i kritike. Pišite nam i putem Facebook stranice Radija BIR. Emisija Skripta dostupna je i na našem YouTube kanalu.

U realizaciji emisije učestvuju Merjem Tabak i Merima Uzunalić, urednik i voditelj Kerim Sefer.

Emisija se emitira subotom od 18 sati. Želimo vam dobar prijem!

Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB