Logo
Print this page

”Moja kosa tvoja kosa“- 275 osoba poklonilo kosu djeci oboljeloj od raka

, Published in Humanost Featured

Tokom današnje javne akcije šišanja i doniranja kose u okviru projekta ”Moja kosa tvoja kosa“, održanog danas u Sarajevu, prijavilo se najmanje 275 donatora, javlja Anadolu Agency (AA).

Akciji koja se do 17 sati održava u trgovačkom centru SCC prisustovala je i ambasadorica projekta Amra Džeko, a podržao ju je i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Pored javne akcije šišanja na platou ispred SCC-a je održana i humanitarna akcija, tokom koje su  građani mogli kupiti Crveni balon u obliku srca u vrijednosti od 5 KM i na taj način podržati projekat ”Moja kosa tvoja kosa“. Iz Udruženja ”Srce za djecu oboljelu od raka“, na društvenim mrežama je saopćeno kako je svih 2.000 balona prodato za manje od četiri sata.

”Osjetio se život za one koji se za njega bore. Kupovinom simboličnog balona, prenijeta je poruka nemjerljive sentimentalne vrijednosti. Bolesna djeca nisu sama, nikada to neće biti. Grad Sarajevo je stajao i uvijek će stajati iza vaše borbe! Ono što predstavlja posebnu motivaciju za sve nas, ali i za djecu, je upravo solidarnost naših građana“, poručio je Skaka povodom akcije.

Projekt ”Moja kosa tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje ”Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta izrađuje perike i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB