Logo
Print this page

BKC Frankfurt obilježio Dan državnosti BiH

, Published in Dijaspora

U Bosanskom kulturnom centru (BKC) Frankfurt povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine upriličena je svečanost, čiji su organizatori BZK „Preporod“ i Muzej „Alija Izetbegović“.

Značaj ove svečanosti, kako kažu domaćini iz Frankfurta, ogleda se u jačanju veze između građana Bosne i Hercegovine u dijaspori s domovinom, čuvajući identitet i promovirajući vrijednosti naše zemlje.

Manifestacija obilježavanja 25. novembra je počela izvedbom ilahija hora BKC Frankfurt, a nastavljena je emitiranjem dokumentarnog filma o nezavisnosti Bosne i Hercegovine, izložbom fotografija "Predsjednik izbliza" iz postavke Muzeja "Alija Izetbegović“ i promocijom 1. kola Edicije "Bošnjaci".

Adis Tanović, koordinator obilježavanja Dana državnosti u dijaspori, ovom prilikom govorio je o islamskom naslijeđu Evrope kroz prezentaciju svoje knjige “Islamsko naslijeđe Evrope“.

Prisutnima se obratio i glavni urednik Edicije Bošnjaci i generalni projekt-menadžer BZK Preporod Filip Mursel Begović.

Osim projekcije filma, diskusije o određenim dijelovima knjiga iz Edicije „Bošnjaci“, također su predstavljen i strateški ciljevi BZK Preporod.

Gosti su iskazali zadovoljstvo dolaskom, dok su domaćini iskazali radost i zahvalnost zbog izvedenog programa, te je sa ovog skupa poslana jasna poruka: Zajedničkim snagama za Bosnu i Hercegovinu.

Image Gallery

{gallery}10031{/gallery}
Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB