Logo
Print this page

Ambasador Makarević: Zahvaljujem se Islamskoj zajednici što je prepoznala značaj Radija BIR

, Published in Dijaspora Featured


Prilikom nedavne poslovne posjete našoj zemlji ambasador BiH u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević je posjetio i Media centar Islamske zajednice. Tom prilikom je razgovarao sa Amirom Sakićem, direktorom Media centra IZ-a. Pošto se bliži 11. godišnjica od početka rada prvog elektronskog medija Islamske zajednice, Radija BIR, Makarević se prisjetio naših početaka i zaželio nam uspjeh u daljem radu.

“Radio BIR je od svog osnutka imao jednu plemenitu ideju da animira upravo ovaj dio slušalaca koji su vezani za te naše tradicionalne vrijednosti i za vjeru, gdje očigledno nije postojao adekvatan medij. Sjećam se prvih koraka koje ste učinili, bili su skromni, stidljivi pa ste sve više i više bili prisutni u medijskom prostoru. Nije bilo ni lahko prvih par godina, sjećam se velikih problema s budžetom. Tako da se ovdje i na ovom mjestu zahvaljujem svima onima u Islamskoj zajednici koji su prepoznali značaj ovog projekta i koji su dali na raspolaganje adekvatne budžete, adekvatne prostorije i tehniku koja je potrebna da bi Radio BIR djelovao na nivou na kojem on zaista to zaslužuje. Na kraju bih svima nama zaželio da imamo više optimizma. S optimizmom i struktuiranim, marljivim radom mogu se postići čuda”, zaključio je na kraju ambasador Makarević.

Ambasador Makarević je gostovao i u našem programu. Razgovarali smo o bh. dijaspori, odnosu dvije zemlje, izvozu u Norvešku i ekonomskoj saradnji koja bilježi porast od 30 posto. Razgovor možete poslušati u četvrtak 3.1.2019. u 10:00 sati u emisiji BBI business magazin.

Rate this item
(5 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB