Logo
Printaj ovu stranu

Reis Rifat Fejzić u Luksemburgu: Zajednica Bošnjaka je model uspjeha u dijaspori

, Objavljeno u Dijaspora Istaknuto

Zajednica Bošnjaka i drugih građana porijeklom iz Crne Gore koja živi i radi u Luksemburgu može predstavljati model uspjeha u mnogobrojnijim zajednicama u dijaspori, kazao je reis Rifat Fejzić na tribini u održanoj u Luksumburgu.

“Vaša posvećenost poštenom radu i napretku prepoznata je i od države u kojoj radite i stvarate,što me posebno raduje”, kazao je Fejzić.

Kako je saopšteno iz Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, Fejzić je još kazao da su u islamskim zajednicama na Zapadu stvorene predrasude koje oni na najbolji način ruše ličnim primjerima uzornih građana.

“Imate veoma izgrađenu svijest o vjerskom identitetu i odlučnost da ga prenesete i namlađe generacije. Ovdje sam vidio da je moguće čuvati vjerski i nacionalni identiteti ujedno imati odnos lojalnosti prema zemlji porijekla i prema zemlji boravka”, naveo je Fejzić, uz poruku da će Islamska zajednica u Crnoj Gori raditi na jačanju komunikacije i saradnje na projektima odobostranog interesa.

Skup u organizaciji Islamskog kulturnog centra "Berat" i Zavičajnog kluba "Bihor" završen je predavanjem profesora hfz.Sulejmana Bugarija o temi "Probudi dobro u sebi i u drugima".

 

ocijeni
(0 glasova)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB