Logo
Print this page

160. Ibadet-veza sa Stvoriteljem: “Realizacija projekata i aktivnosti Udruženje ilmijje IZ u BiH”

, Published in Najave Featured

Dragi slušaoci, u ponedjeljak 17. juna 2019. godine možete pratiti trideset četvrtu emisiju četvrte sezone koju realiziramo tretirajući brojne zanimljive teme i stručne poslove iz područja vjerskog, obrazovnog, naučnog i istraživačkog života Islamske zajednice u BiH.

U novom izdanju govorimo o Udruženju Ilmijje i aktuelnostima iz Ilmijje. O ovome ćemo razgovarati sa predsjednikom Udruženja Ilmijje IZ u BiH Nesib-ef. Hadžićem.

U gradu Asiagu u Italiji 8. juna održana je ”Manifestacija mira i sjećanja - Meletta 2019” koja se svake godine obilježava na godišnjicu velike bitke iz I svjetskog rata na Monte Meletti.  Bila je to prilika i povod da i članovi Glavnog odbora Udruženja ilmijje učestvuju na 103. godišnjici ove bitke i odaju počast hrabrim Bošnjacima. Budite sa nama i saznajte koji je značaj odavanja počasti i održavanja vjerskog program za poginule na Monte Meletti i koje poruke su poslane sa ove Manifestacije? 

Također saznajte koje projekte priprema Udruženje ilmijje, kao i kako protiču pripreme za  21. Kulturno-edukativne i sportske susrete Udruženja ilmijje, koji će biti organizirani na prostoru Muftiluka Travničkog, od 1. do 4. jula ove godine.   

Očekujemo i dalje Vaše aktivno učešće putem telefona 033/559-420 i 559-421, putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem facebook stranice radija BIR, gdje nas možete uživo i gledati.

Budite sa nama!

160. Ibadet-veza sa Stvoriteljem - ponedjeljak 17.06.2019. od 10h uživo!

Urednik i voditelj Edin Spahić.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB