Logo
Print this page

Conecta d.o.o. organizirala akciju darivanja krvi

, Published in Humanost

Connecta d.o.o. je, u saradnji sa Zavodom za tranfuzijsku medicinu Federacije BiH, organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija je provedena u "Mazda" Prodajno servisnom centru, a osim uposlenika kompanije, priključili su joj se i mještani naselja Plandište i Osik, čime se pokazala odlična saradnja sa lokalnom zajednicom.

“Sa zadovoljstvom smo se odazvali ovom humanom pozivu. Želimo potaknuti naše džematlije da postanu dobrovoljni davaoci krvi, a inače je neophodno raiti na osnaživanju svijesti o potrebi darivanja krvi”, istakao je mjesni imam Fuad ef. Golić, koji se, sa svojim džematlijama, također, priključio akciji.

Njegov kolega imam Mensur ef. Salkić, sa svojim džematlijama, također davalc krvi, dodao je kako će ovakve ativnosti postati tradicija u džematima Plandište i Osik.

“Connecta nas je potaknula na akciju, a naša je obaveza da istrajemo”, poručio je on.

Zadovoljstvo akcijom darivanja krvi i odzivom su iskazali i predstavnici Zavoda za tranfuzijsku medicinu, zahvalivši se na uspješnoj organizaciji i uputivši poziv drugim kompanijama da slijede isti primjer. Darivanje krvi je humana misija, čovjeka prema čovjeku, a imajući u vidu da svaki pojedinac može zatrebati pomoć, motiv više treba biti činjenica da se dobro dobrim vraća.

"Želimo animirati sve ljude, kako naše uposlenike, tako i komšije, da istraju u činjenu dobrog, a darivanje krvi je jedno od takvih djela”, rekao je Senad Sefić, predsjednik Uprave Connecte.

Ovom prilikom predstavnici Connecte d.o.o., Zavoda za tranfuzijsku medicinu Federacije BiH i džemata Plandište i Osik su podsjetili da se krv ne može stvoriti sintetski, te da je čovjek - davalac, njen jedini izvor.

Zato su ponovili poziv za sve organizacije i pojedince da se uključe u akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB