Logo
Print this page

Više od 500 biciklista krenut će od Brčkog prema Srebrenici kako bi odali počast ubijenim civilima

, Published in Društvo

Članovi biciklističke sekcije Sportskog društva "DISTRIKT" ponovo organizuju biciklistički maraton Brčko - Srebrenica u znak sjećanja na ubijene civile Srebrenice, koji će ispred Vijećnice u Brčkom krenuti 10. jula u 8 sati, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Brčanski biciklisti okupit će se prvo na Trgu mladih u Brčkom, zatim će krenuti do spomenika pripadnicima Armije RBiH i HVO-a gdje će proučiti fatihu i odati počast poginulim borcima, nakon čega kreću prema Srebrenici.

Biciklisti će proći pored Brezovog Polja u kojem su početkom rata zarobljeni Bošnjaci i Hrvati, zatim Bijeljine, Janje, Zvornika, pa sve do Konjević Polja gdje će im se pridružiti članovi biciklističkog maratona iz Bihaća. Planiran je njihov zajednički ulazak u Memorijalni centar Potočari.

Očekuje se da će na obilježavanje 20 godina genocida u Srebrenici iz Brčkog i drugih gradova u BiH krenuti više od 500 biciklista.

Svi učesnici biciklističkog martona će biti uniformisani. Kolonu će osiguravati brčanska policija te Centar javne bezbijednosti Bijeljina.

Više informacija o maratonu na broj telefona 062 853 234.

Vozit će i maraton Brčko - Vukovar

Brčanski biciklisti, spremni na suživot, ali pri tome ne žele zaboravi ni prošlost, sličan maraton vozili su od Brčkog do Vukovara. Vukovarskom maratonu pridružit će se i ove godine.

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB