Logo
Print this page

Bokserski turnir na Evropskim igrama: Bošnjak poražen od Manfredonia

, Published in Društvo

Bosanskohercegovački bokser Džemal Bošnjak ostao je bez medalje na Evropskim igrama u Bakuu izgubivši od Italijana Valentina Manfredonia.

Iako je Bošnjak bio bolji u većem dijelu meča, Manfredonia je na kraju slavio rezultat 2:1, a prednost su mu dali gruzijski (30:27) i norveški (29:28) sudija, dok je bh. bokser bio bolji za arbitra iz Turske (29:28).

Bošnjak je razočaran

"Teško mi je. Niko ne može znati koliko sam napora, truda i znoja uložio u dobar rezultat na ovom takmičenju. A, onda mi je on otet iz ruke. Nije pošteno, oštećen sam od strane sudija. Ko god mi je prišao nakon meča, treneri, bokseri drugih reprezentacija, svi su mi rekli da sam bio bolji i da sam nezasluženo izgubio. Želio sam osvojiti medalju za BiH na Prvim evropskim igrama, a na taj način bih se odužio porodici, prijateljima i kolegama s posla koji su me podržavali", izjavio je Bošnjak nakon meča.

Poraz Bošnjaka označio je i kraj za bh. boksere na Evropskim igrama. Dan prije su svoje mečeve izgubili Amel Čolpa i Adem Fetahović, a i Đorđe Tomić poražen je u prvom kolu.
(AA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB