Logo
Print this page

Tuzla: Centralna manifestacija povodom Lejletul-mi’radža

, Published in Društvo Featured

Čaršijska džamija u Tuzli je u nedjelju, 23. aprila, poslije akšam namaza, bila mjesto održavanja centralne svečanosti Medžlisa Tuzla povodom mubarek noći Lejletul-mi’radža.

Na samom početku prigodnim riječima dobrodošlice obratio se imam Čaršijske džamije dr. Rusmir ef. Šadić.

Svi oni koji su došli na ovu svečanost imali su priliku uživati u posebno odabranom reportoaru najljepših odlomaka mevludskog spjeva, kolažu salavata i ilahija. Svečani program izveli su tuzlanski imam, članovi hora „Gazi Turali-beg“.

Prigodnu besjedu ovim povodom održao je imam džemata Kralj Abdullah, hafiz dr. Edin ef. Peštalić koji je podsjetio na osnovne poruke miradža. Hafiz Peštalić je nadahnuto govorio o onome što je Poslanik a.s. vidio na miradžu, ističući da je hedija koju je donio s miradža bio namaz.

-Naša horizontala je naš islam. Treba je ispuniti namazima, dobrim djelima i drugim Allahu dragim djelima, kazao je dr. Peštalić, dodajući da je namaz miradž vjernika.

U svom obraćanju glavni imam hafiz Ahmed ef. Huskanović je poselamio sve prisutne, zahvalio im se na dolasku, te je istakao da u ovim teškim vremenima koja naša pleća zanju opteretiti velikim bremenom iskušenja svaki vjernik sebe može i treba pomoći saburom i namazom.

Svečani program u Čaršijskoj džamiji završen je klanjanjem jacije namaza i dovom Allahu Uzvišenom da poruka mi’radža bude naš stalni podsjetnik na to da će nakon perioda teškoće doći olakšanje.

Radio BIR

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB