Logo
Printaj ovu stranu

Dan kad je otišao Hase...

, Objavljeno u Magazin Istaknuto

Prije tačno 51 godinu posljednju zvaničnu utakmicu u dresu Sarajeva odigrao je Asim Ferhatović Hase. Hase je bio i ostao legenda Sarajeva, a svoju poslednju utakmicu u karijeri odigrao je na Kantridi.

Na današnji dan 1966. Sarajevo je stiglo u Rijeku kao vodeći tim na tabeli jugoslovenskog šampionata nakon sedam kola. Sarajevo je ubjedljivo slavilo, ali ova utakmica neće ostati upamćena po tome. Igrao se 15. minut susreta, a jedan domaći igrač oštro je startovao na Haseta, koji je zbog povrede morao da napusti teren.

Iako niko nije ni mogao da pretpostavi, ovo je bila posljednja utakmica u karijeri čovjeka koji je volio fudbal više od bilo čega na svijetu, a prije svega Sarajevo.

Asim Ferhatović Hase ostaće najveća legenda tima sa Koševa, jer Hase je volio fudbal, Hase je volio loptu, Hase je volio Sarajevo. Sa postignutih 100 golova Hase je najbolji strijelac kluba svih vremena.

Osim za Sarajevo igrao je i za Fenerbahče, a ostaće upamćene njegove riječi nakon što se vratio u Sarajevo poslije svega četiri odigrane utakmice i jednog gola za tim iz Istanbula.

"Ne mogu, brate ja, da igram za novac i slušam kako treba da treniram. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati."

Legendi bosanskog fudbala pjesmu je posvetila i poznata rok grupa Zabranjeno pušenje...

ocijeni
(1 glas)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB