Logo
Print this page

RTV IZ BIR: Ramazanski program u novom tv. studiju i tv serijal "Granice identiteta" (AUDIO)

, Published in Društvo Featured

Media centar Islamske zajednice u BiH, RTV BIR, i ove godine producira Ramazanski televizijski i radijski program Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta IZ-e. Danas je potpisan još jedan Sporazum o saradnji na realizaciji programa.

Vršilac dužnosti direktora Media centra IZ-e Nedim Hrbat je potpisao ugovor sa Nusretom Abdibegovićem, direktorom Uprave.

Direktor Abdibegović je posebno izdvojio obilazak i susret sa Bošnjacima izvan Bosne i Hercegovine u okviru projekta koji je Radio televizija BIR ponudila Upravi za vjerske poslove, pod nazivom "Granice identiteta."

Osim TV reportaža, snimljenih u susjednim zemljama, Media centar IZ-e priprema i serijal dijaloških emisija.

V.d. direktora Media centra Nedim Hrbat je naglasio da će sa ovim, dijaloškim serijalom, konačno biti predstavljen i novoizgrađeni televizijski studio Islamske zajednice, u kojem će, nakon Ramazanskog programa, biti nastavljeno snimanje i drugih TV sadržaja.

Ramazanski TV serijal će biti besplatno ustupljen svim zainteresiranim medijskim kućama u BiH i regionu. Također, Media Centar IZ-e priprema i serijal radijskih emisija, koje će besplatno biti ustupljene radio stanicama.

RTV IZ BIR

 

Rate this item
(3 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB