Logo
Print this page

UNICEF BiH - Poziv djeci da se uključe u obilježavanje Međunarodnog dana djeteta

, Published in Društvo

UNICEF Bosne i Hercegovine je povodom Dječje nedjelje uputio otvoreni poziv za djecu u cijeloj zemlji da se uključe u obilježavanje Međunarodnog dana djeteta.

Tema ovogodišnje proslave 20. novembra je "Sretno djetinjstvo" sa fokusom na zaustavljanje vršnjačkog nasilja i sigurno okruženje za učenje.

Poruke ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana djeteta bit će usklađene sa globalnom UNICEF kampanjom #GoBlue #ObojiPlavo.

Aktivnosti koje tim povodom realizuje UNICEF u Bosni i Hercegovini uključuju - Virtualnu plavu galeriju sretnog djetinjstva (web sajt sa fotografijama predmeta ljudi iz Bosne i Hercegovine koje ih podjećaju na sretne trenutke iz djetinjstva), aktivaciju VIBER stikera #SretnoDjetinjstvo #HappyChildhood #ObojiPlavo #GoBlue #SigurneŠkole #SafeToLearn, kao i Nagradu za novinarski doprinos promociji i zaštiti dječijih prava.

Svi se mogu pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana djeteta i proslavi sretnog djetinjstva, uz upotrebu predviđenih hashtag-a (#), sa željom da svako dijete ima sretno djetinjstvo (#SretnoDjetinjstvo,#HappyChildhood,#ObojiPlavo,#GoBlue,#SigurneŠkole,#SafeToLearn)

Osim virtuelne galerije, UNICEF Bosna i Hercegovina želi 20. novembra u svim školama podstaći organizovanje izložbi predmeta ili fotografija učenika, roditelja i nastavnog osoblja, koje ih podsjećaju na sretno djetinjstvo.

Sve izložbe širom Bosne i Hercegovine bit će organizovane pod istim imenom - „Plava galerija sretnog djetinjstva“, a cilj je da 20. novembra svuda Plavim galerijama sretnog djetinjstva ili simboličnim preuzimanjem (Kids Takeover), prizovu najljepše uspomene sretnog djetinjstva.

Iz UNICEF-a BiH pozivaju djecu da se organiziraju i uključe u aktivnosti povodom 20. novembra u lokalnoj zajednici ili organizaciji i tako zajedno prizovu sretne trenutke koji se pamte, sa željom da svako dijete ima sretno djetinjstvo.

(FENA)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB